Contenu principal

Lissaro van de Helle nummer één op de Duitse fokindex dressuur.

Photo

Texte

Na zijn drie opeenvolgende overwinningen op het Bundeschampionat Dressuur liet Lissaro van de Helle al van zich spreken. Een springgefokte hengst die drie jaar na mekaar alle dressuurhengsten de baas bleef. Nu blijkt hij in de fokkerij ook een topper te zijn. Op de Duitse fokindex dressuur staat Lissaro met 176 op een eerste plaats, maar ook op de Duitse fokindex springen scoort hij hoog met 138.

Deze hoge indexen heeft hij te danken aan zijn eigen prestaties, hij loopt ondertussen succesvol lichte tour onder Wolfhard Witte (ruiter van het Landgestuet Celle) en zijn afstammelingen doen het uitstekend op de wedstrijden voor jonge paarden (o.a. zilver op het Bundeschampionat voor driejarige rijpaarden voor Liliano, Old. V. Lissaro vd Helle x Sir Donnerhall, onder Christiane Schulte-Varendorff). Zijn oudste afstammelingen waren 6 jaar in 2014 en er moet ook gezegd worden dat hij het eerste jaar uitsluiten springgerichte merries gedekt heeft, de dressuurmerries kwamen pas nadat hij het Bundeschampionat gewonnen had.

Net als de vorige jaren staat Lissaro ter dekking op het Landgestuet Celle, (info op www.landgestuetcelle.de) waar vers en diepvriessperma te verkrijgen is.

Attachments