Hauptinhalt

Sire Echo VH veulenkampioen BWP, Sapphire van den Ham vice-kampioen!

Foto

Kein Foto

Text

Zaterdag werd op stal Hulsterlo in Meerdonk het nationaal BWP veulenkampioenschap georganiseerd. Zowel bij de merrieveulens als bij de hengstenveulens werden een honderdtal veulens voorgesteld.

Bij de hengstenveulens ging de overwinning naar Sire Echo VH, een Echo van 't Spieveld x Chellano Z. Dit fokproduct van Marc Van Hasselt won ook al het Antwerps veulenkampioenschap in Pulderbos begin augustus.

Bij de merrieveulens werd Saphhire van den Ham vice kampioen. Het fokprodukt van Marc Pauwels is een Casello van de Helle x Vincenzo van 't Merelsnest. Soraya B, het door Willy en Gerda Brone-Boeynaems gefokte merrieveulen van Cayenne van de Helle x Kannan plaatste zich eveneens bij de 15 finalisten en werd uiteindelijk 13de.

Wij wensen alle fokkers proficiat voor de prestaties op alle veulenkampioenschappen en stellen het ten zeerste op prijs dat ze de moeite doen om deel te nemen. Wij danken hen om vertrouwen te hebben in onze oudere en jonge hengsten en hopen dat hun veulens een mooie toekomst te wachten staat. De eerste stapjes zijn zeker al gelukt!

Attachments