Hauptinhalt

Jilbert van 't Ruytershof wint de hengstencompetitie op de WEN in het Azelhof.

Foto

Text

De Winter Equestrian Nights in het Azelhof in Lier begonnen voor stoeterij van de Helle in mineur. Audrey Paris kwam ten val in de eerste proef van het CSI2* zodat het weekend voor haar voorbij was. De Franse amazone hield er een spierscheur in de kuit en een pijnlijke schouder aan over.

Gelukkig keerde het tij in de hengstencompetitie op vrijdagavond. Bij de vierjarigen reed Maxime Tips Nero van de Helle foutloos rond en ook Jeroen De Swert leek op weg naar een nulrondje met Casillias van de Helle tot de Casall zoon naast de laatste hindernis schoot en dat leverde uiteindelijk 8 strafpunten op.

Bij de vijfjarigen reed Jeroen De Swert Quistallo van de Helle mooi foutloos rond.

Maxime Tips startte Elton ML bij de zesjarigen en reed een goeie foutloze basisomloop. In de barrage maakte hij een springfout op de allerlaatste hindernis zodat hij op een tiende plaats eindigde. Aangezien Audrey out was moesten we voor haar hengsten op zoek naar een andere ruiter. Constant Van Paesschen nam graag de teugels over en reed Chellano II bij de zesjarigen dubbel foutloos rond wat een achtste plaats opleverde.

Op zaterdag bij de zevenjarigen kwamen 15 hengsten aan de start en zij kregen een hoog en technisch parcours voorgeschoteld zodat er uiteindelijk slechts vier foutloos bleven in de basisomloop. Bij die vier twee keer Constant Van Paesschen, een eerste keer met Veneur d’Isigny. Met de Diamant de Semilly x For Pleasure zoon opteerde Constant voor een vlotte barrage en werd mooi derde. Jilbert van ’t Ruytershof die pas begin deze week naar Constant verhuisde. Met de kleinzoon van zijn topmerrie Diamanthina van ’t Ruytershof drukte hij het gaspedaal iets meer in en dat leverde de kersverse combinatie meteen een overwinning op. Voor Jilbert van ’t Ruytershof was dit zijn eerste wedstrijd na het WK in Lanaken.

Een dikke proficiat aan al onze ruiters maar vooral aan Constant Van Paesschen die met Chellano II en Veneur d’Isigny voor zaterdag nog nooit gesprongen had.

Last but not least werd Cosntant met Calore van de Helle, een ruin van Casall x Lord, mooi vijfde in de Grote Prijs, na een foutloze basisomloop en één springfout in de barrage. 

Attachments