Main content

Cataki en Quando van de Helle goedgekeurd voor het BWP!

Photo

News item text

Cataki van de Helle en Quando van de Helle, de twee vierjarige hengsten die maandag voorgesteld werden op de derde fase van de BWP hengstenkeuring hebben hun dekbrevet behaald. Wij hebben de twee hengsten samen in eigendom met het Netehof van de familie De Winter waar ze ook ter dekking staan.

Cataki van de Helle is een Hannoveraan afstammend van topvererver Catoki uit Betty Balou v. Balou du Rouet. Moeder Betty Balou kreeg het exterieurlabel ‘Staatspremie’ en stamt uit een zeer kleine Hannoveraanse moederstam die in vierde generatie teruggaat op een volbloedstam. De volle broer van Cataki werd vorig jaar (2020) Kampioen op de hengstenkeuring van het OS in Vechta. Uit de grootmoeder en overgrootmoeder stammen een tiental paarden die 1 m 40 – 1 m 50 niveau lopen.

De donkerbruine Quando van de Helle is een Holsteiner van Quibery (internationaal onder Rolf Göran Bengtsson) uit een echte Holsteiner prestatiestam (stam nr. 3697). Moeder Ulina B (v. Chicago Z) sprong met Niklaus Rutschi internationaal 1 m 50. Grootmoeder Libertina B behaalde het exterieurlabel ‘Staatspremie’ en gaf niet minder dan 6 afstammelingen die in de sport uitkomen waarvan 4 op 1 m 45 – 1 m 50 niveau. Overgrootmoeder Tina 82 liep zelf sport tot 1 m 30 niveau en is de moeder van de 1 m 60 springende Chipie van de Helle en de Grand Prix dressuurmerrie H-Corrie May. Vierde moeder Tarnkappe gaf zes paarden die in de sport liepen waarvan twee op 1 m 40 niveau.

Bestelling sperma en info : netehof.be

 

Attachments

Photos & videos