Main content

Fides du Mas Garnier en Ascot van de Helle gekeurd voor BWP!

Photo

News item text

Deze week namen onze driejarige hengsten Fides du Mas Garnier en Ascot van de Helle deel aan de derde fase van de BWP hengstenkeuring in Hulsterlo en werden beiden goedgekeurd voor het BWP.

Fides du Mas Garnier is een Selle Français van Con Air x Quaprice du Bois Margot. Grootmoeder Jypsie Landais, een dochter van Qredo de Paulstra x Uriel x Ibrahim, sprong zelf op 1 m 50 niveau. Uit deze moederstam komen heel wat gekeurde hengsten en sportpaarden (1 m 50 niveau) zoals iris Landai, Caprice Landais, Pepito Landais, Ut Majeur de Brecey, Uno de Laubry, Veto de Laubry,  Olympe de Brecey, Milor Landais en Kellandaise.

Fides du Mas Garnier is een mooie moderne hengst die heel correct gebouwd is en drie goede bewegingen heeft waaronder een uitstekende galop. In het springen wist hij zowel in vrijheid als onder het zadel te imponeren. Daarenboven heeft hij een super karakter en laat zich prima rijden.

 

Ascot van de Helle is een zoon van Arpeggio uit een Quidam’s Rubin moeder. De zwarte Hannoveraan had in oktober 2017 al zijn dekbrevet voor Hannover behaald in Verden. Ascot is een zeer mooie correct gebouwde hengst met drie uitstekende bewegingen en zou kan best mee met zijn collega dressuurhengsten. In het springen toont hij uitstekende techniek. Omdat hij erg veel bloed heeft springt hij momenteel wat snel, als hij rustig naar de sprong kan komen toont hij wel vermogen. Ondanks zijn veel bloed laat hij zich uitstekend rijden en heeft een makkelijk karakter.

Attachments

Photos & videos